Dynamiskt vackert med EfterklangDet danska bandet Efterklang spelade på Mejeriet i Lund i våras och gav alla en
dynamisk och fin konsert med sin speciella musik. Bandet gav allt och bjöd på en
upplevelse som många borde ha fått vara med om.

Konserten blev inspelad och sändes den 14 september kl. 19:00 i svt1 . På scenen stod 9 personer, killarna med höga och bruna ridbyxinspirerade byxor och vit eller svart skjorta och de två tjejerna, en i rosaskir klänning och en i mörkblå sidenklänning. De spelade på en rad olika instrument: trummor, fiol, piano, såg, gitarr, bas, glockenspiel och trumpet, ja en väldig blandning var det.

Deras musik är dynamisk och går in i kroppen från första stund. Alla i bandet matchar varandra perfekt och man ser att de verkligen ger allt de har. Alla hoppar mellan olika instrument och verkar kunna spela på vilket som helst.

Sångaren sjunger med en riktigt magisk och vackert skärande röst som går in i en på något sätt. Han skapar mystiska ljud med rösten och sjunger så han blir alldeles svettig. Med drömska och både närvarande och frånvarande blickar, ser han ut över publiken. 
                  Man såg på alla att de var koncentrerade till max, men ändå släppte loss till musiken. Det märktes att de hade fasligt kul, precis som de sa att de har när de spelar live. För under programmets gång, får vi även ta del av några pratstunder med sångaren och han som spelar bas. De berättar att det skiljer mycket på hur många det är med och spelar pga. vad det är för sorts musik de spelar just då, under den perioden. De kan vara från fem till sextio personer, då de ska spela med Danska radioorkestern. Efterklang gillar att testa nya saker och utveckla sin musik, säger de två bandmedlemmarna.

De sa också att de flesta som lyssnar på dem tycker bättre om dem live. Det förstår jag, för jag har lyssnat på deras skiva och det blir inte alls samma grej. Visst är de bra, men det blir då inte samma dynamiska, pumpande underbara musik som live. Man ska lyssna på deras musik på hög volym annars blir det inte riktigt som det ska vara, för det är då man får det dynamiska, säger de själva.

Man kan säga att musiken är en blandning mellan electronica, symfoniorkester, rock och något annat som inte går att sätta fingret på. Men riktigt bra är det i alla fall och de tar en med genom konserten på ett mystiskt och vackert vis. Jag rekommenderar verkligen en lyssning som kanske kommer att ge dig en fin upplevelse om du gillar denna sorts musik. Det gör jag i alla fall.


Linnéa Jonsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0