Yoga

YOGA

Många förknippar yoga med fysiska ställningar. Men det handlar inte bara om det, Yoga är ett effektivt sätt att skapa balans mellan kropp och själ, mellan kropp och sinne.Yoga är ett system där man genom fysiska ställningar, andningsövningar, avslappning samt koncentrations och meditationstekniker skapar balans mellan kropp och själ. Yoga är ett jättebra sätt att lära känna sig själv inifrån.


Yoga syftar till att skapa balans mellan kropp och själ. Yoga är en teknik för fysiskt, mentalt och andligt välbefinnande. Yoga är en teknik för att uppnå fullständig medvetenhet. Att vara medveten innebär att ständigt vara närvarande i nuet, att vara medveten om det som händer och vara uppmärksam med alla sinnen. Regelbunden yogaträning ökar förmågan att lära sig att lyssna inåt och ökar medvetenheten om vad som händer i kroppen och sinnet.


Varför har yoga blivit så populärt?

Yoga har blivit allt mera populärt de senaste åren. Det kan bero på att vår vardag har blivit stretigare och vi vill hitta lugnet i oss själva för en liten stund. I yoga lär man sig att hantera sig själv och får självkännedom. Många som har problem med ryggont och muskelvärk går på yoga för att deras kroppar i lugn och ro ska läka och bli friska.

Det finns olika sätta att utöva yoga. Det kan vara på en bestämd plats där man träffas en grupp och gör aktiviteten tillsammans. Eller så är man hemma men då måste man ha en yogamatta som man kan köpa på en vanlig sportaffär.


Utrustning    

Yogamatta - Som är ett säkerhets skygg när du utövar aktiviteten, mattan hjälper till så att du inte halkar omkull och det viktigaste yogamattan isolerar från kyla från golvet.

 Halksäkra strumpor - Om man inte vill utöva yoga med skor är det ett bra sätt att använda halksäkra strumpor, dem gör så du inte halkar och håller fötterna varma.

Filt - Om man är nybörjare och börjar frysa under avslappningen kan man dra på sig filten som ska vara i ett tunt och lätt material.

G+H Tröja - Är en tröja som både andas och behåller värmen, den är perfekt för dig som svettas tröjan är mycket luftig och lätt, samtidigt som den andas.


Poweryoga

Poweryoga är muskelträning för hela kroppen, man jobbar hela tiden med sin kroppsvikt i olika kombinationer av rörelser. Andningen är ett väldigt viktigt moment i poweryoga, om man andas rätt orkar man mera och kan därmed prestera bättre. Man ökar kroppens muskelmassa och smidighet. Målet med poweryoga är inte att man ska bli vigare eller få mera muskler utan att får maximal kraft och vitalitetskänsla.


Alla kan utöva poweryoga, man utgår från sin egen vikt och kan därefter bestämma svårighetsgrad. Rörelserna är dynamiska och man gör ofta samma sak flera gånger i ett poweryogapass. Om man tränar regelbundet stärker man kroppen inifrån och man får en harmonisk själ.


Pilates

Pilates är en av de snabbast växande sporterna i världen. Pilates är en träningsform som kombinerar styrka, stretch och yoga. Pilates handlar om tankekraft, men ännu mera om fysisk styrka. Pilatesrörelserna ska utföras långsamt och mjukt. Vid varje övning tränas flera muskelgrupper samtidigt.


Pilatesboll är bra om man vill blir mer rörlig, öka sin muskelstyrka, flexibilitet, balans och må allmänt mycket bättre. Många som tränat med Pilatesboll tycker att man också får en mer funktionell styrka, som man har mer användning för i det vardagliga livet.
Att börja träna yoga är enkelt. Gå på en yogakurs så att du lär dig grunderna. För att kunna träna hemma behöver du också en yogamatta så att du inte halkar.

Köp en bok om yoga med tydliga bilder och instruktioner. Sedan är det bara bra att sätta igång att träna yoga. Gör yoga morgon och kväll och ta en promenad dagligen så mår du bättre inom kort.AV: Hanna Färnstrand

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0