Nagellack


Nagellack


Nagellack är ett måste för den som vill sticka ut! Nagellacket kom till Sverige under 1930-talet. Då det bara fanns i färgen röd. Nu finns det olika nagellack i ungefär 100 olika nyanser det finns till och med nagellack med glitter och med stjärnor i. Men jag tycker att om man

verkligen vill synas ska man använda ett så utstickande färg på nagellacken som möjligt.


En det nagellack är gjorda på formadehyld, de är oftast dyra men sitter kvar länge på naglarna. Men formadehyld är ett giftigt ämne som du ska undvika, man kan få utslag och i värsta fall slutar naglarna att växa. De vanligaste nagellacken är gjorda på cellulosanitrat och kan tvättas bort med vanligt lösningsmedel eller aceton. Då tar man en bomullstuss med lösningsmedlet på och duttar på naglarna.


Depend är det vanligaste märket inom nagelvård. De säljer både nagellackremover, lösningsmedel, lösnaglar, speciella kitt för nagelvård och mera än femtio nagellack i olika färger. Jag tycker att Depend är ett jättebra nagellack, lätt att ta på och lätt att ta av, och sen sitter det kvar länge.Jag tycker att nagellack är superbra, man kan alltid få till det där lilla extra med hjälp av nagellacket. Många vågar inte prova på de spännande färgerna men det är ju så enkelt att ta bort, så våga prova! Nagellack behövs som en färgklick i vintermörkret som kommer.


Hanna Färnstrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0