Lars Winnerbäck

Lars Winnerbäck


Lars Mattias Winnerbäck föddes den 19oktober 1975 i Linköping, Han var tio år gammal när han började spela gitarr på en kommunal musikskola i Vidingsjö.  Men Lars tröttnade snabbt på att spela på musikskolan och startade ett punkrockband med kompisarna Tomas Öhman, Anders Johansson och Steffan. Deras band hette Snoddas. Lars spelade gitarr och sjöng med Staffan som var sångaren i bandet.


Lars har fått priser för bästa grammisen, en rockbjörn, årets liveartist, årets låt och årets manliga artist. Han har släppt arton singlar och femton album, det nyaste albumet heter Bränt Krut vol.3 och släpptes 2008.


Lars har turnerat Sverige runt med Lisa Ekdahl och de gjorde ett album som hette Olyckssyster som släpptes i september 2004. Han turnerar nu tillsammans med Miss Li som har gjort låtar med Lars. Miss Li har släppt tre album och tre singlar och hon håller på att släppa ett samlingsalbum.


Hans senaste skiva Bränt Krut Vol.3 innehåller elva stycken låtar som är inspelade live under olika konserter under sommaren 2008. Skivan såldes enbart i Helsingborgsbutiken We Love Musik och på Internet.


     Bränt Krut Vol.3

 1. Farväl Jupiter
 2. Jag har väntat på ett regn
 3. Stockholms Kyss
 4. Om du lämnade mig nu                                                                  
 5. En tätort på en slätt
 6. Och det blåser genom hallen
 7. Elegi
 8. Hugger i sten
 9. Kom ihåg mig
 10. Ingen soldat
 11. Elden

Lars kommer in på scenen i ett par slitna jeans och en halvdaskig skjorta och håret ska vi inte prata om; har du verkligen kammat dig i dag? Men när han börjar spela på sin gitarr spelar ingenting någon roll. Han är den han är, han klär inte upp sig, han är bara sig själv. Och han sjunger och spelar gitarr som en gud!

Jag tror att folk gillar honom för den han är, han bara lallar omkring.
Hanna Färnstrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0