Medias fetmafixering

Trenden med att man inte får bli överviktig håller i sig. Att skönhet kommer inifrån gäller väl fortfarande, men nu finns andra anledningar att bli smal. Man blir sjuk och dör snabbare av fetma och det ska vara ett av de största problemen just nu. Det går många program om fetma på tv, och media får folk att bry sig mer än de borde. Men det är ju bara en trend, ingen förstår det. Alla tror att det är på allvar. Enda anledningen att det handlar så mycket om fetma är för att media tjänar pengar på att lura folk.


Fetma borde inte anses vara ett problem. "Du är vad du äter" borde vara "Du blir vad du röker". Man borde inte göra tv om folks problem överhuvudtaget men droger är nog ändå ett större problem än fetma. Hur skulle det se ut om det handlade om cancer lika mycket som om fetma? Hade man inte varit fet hade man varit ful, dum, psykiskt sjuk, ekonomiskt misslyckad, arbetslös eller olycklig av någon annan anledning. Man kan vara lycklig fast man är tjock. Man är olycklig fast man är smal. Media skäms inte över att göra tv om folks problem. Det behövs inget tv-program som "Du är vad du äter" för att göra dig smal. Vill du bli smal kan du själv söka hjälp och tv är till för att underhålla, tv hade kunnat komma på något bättre underhållningsprogram än "Du är vad du äter".


Insidan skapar utsidan, och om utsidan inte passar mig så passar den någon annan. Vad är fulhet? Om någon tycker en tjej är ful så tycker någon att hon är snygg. Och elaka människor blir fula medan snälla människor blir snygga. Man blir självklart snygg om man är känd också. Många kändisar var kallade fula innan de blev kända och de skulle fortfarande vara fula om inte media bestämde att de var snygga. Jag kan rabbla upp namn men det skulle räknas som "personpåhopp", och ni kan ju själva se hur modellerna ser ut. Tro inte att modellerna hade varit smala om det inte var för att de lade ner så mycket tid på det. Det är deras fokus. Om du ska lyckas lägga ner lika mycket energi och tid som de gör har du inte tid till annat. Det media gör är att kränka överviktiga människor. De får inte mig att må bra heller, trots att jag är smal.


Marcus Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0