Wall-e


En ny film från Pixar. Men själva idén till Wall-e fanns faktiskt redan innan Toy Storys tid. För över tio år sen lekte regissören Andrew Stanton med tanken "Tänk om alla människor lämnade jorden, men glömde att stänga av en enda robot?". Nu, 13 år senare, har den lilla roboten fått ett namn och dessutom blivit film.
   Wall-e är en städrobot som lämnats kvar på jorden för att städa upp allt skräp som människorna lämnat efter sig.  Människorna själva lämnade jorden för 700 år sen med ett stort rymdskepp för att återvända när Jorden blivit beboelig igen. Från början fanns det massor av städrobotar, men genom årens lopp har de gått sönder. Men vår Wall-e har utvecklat en intelligens vid sidan om sin programmering och lyckats klara sig. Han lever ett okomplicerat liv där han städar på dagarna, samlar på fina saker som soptunnelock och glödlampor, eller umgås med sin enda levande vän: En kackerlacka.
   Filmen tar en abrupt vändning när ett rymdskepp dyker upp och släpper av en annan robot. EVA. En mycket högteknologisk robot med feminina drag och med lite temperament. Och en plasmakanon. En förträfflig kombination. Wall-e blir kär...
   Men EVA är på jorden på uppdrag, och när det är slutfört så måste hon åka tillbaka till människornas rymdskepp. Men Wall-e vill inte skiljas från EVA utan lyckas följa med henne. Och tur är det, för det uppstår vissa komplikationer, och EVA och Wall-e måste samarbeta om människorna någonsin ska kunna få komma hem igen.
   Filmen innehåller ett budskap som är så tydligt att det enda sättet att lyckas missa det vore att titta på filmen från andra sidan gatan, eller att inte se filmen över huvudtaget. Så jag ska förklara det för er som inte har det.
   Människan har överskräpat (japp, det ordet finns tydligen) Jorden så att det inte går att bo kvar. Människan har råkat utrota allt växtliv på Jorden, vilket gör det ännu besvärligare att bo kvar. Människorna själva, är feta, fula, och åker omkring på flygstolar hela dagarna utan att röra mycket mer än händerna för att kunna äta. Förmodligen är de nätt och jämt medvetna om att de har fötter. De umgås knappt, utan pratar med varandra via hologramskärmar. De har robotar som uppfostrar deras barn.
   Det är det här människan har utvecklats till efter 800 år. Men det finns några detaljer i det här som förbryllar mig och som man aldrig riktigt fick svar på. Människorna rör inte en fena om dagarna, lämnar aldrig sina flygstolar, och umgås inte fysiskt med andra människor. Det gör mig nyfiken på hur de gör för att skaffa barn. Men, detta är ju trots allt en Disneyfilm, så vi kan anta att robotstorken sköter allt det där. Men det som verkligen förvånar mig är att om 800 år så har mänskligheten tydligen fortfarande problem med fetma. Jag trodde nästan att man skulle ha skapat ett fiffigt litet piller mot det om bara sisådär 500 år. Men jag hade tydligen fel. Eller så har utvecklingen gått tillbaka till 1700-talet då fetma var ett tecken på välstånd och därför mycket attraktivt. Min sista teori är att alla människorna på skeppet är amerikaner.
   Man måste ge Disney kudos för designen av alla robotar i filmen. Wall-e har en kropp som en kub, spinkiga armar med två små skopor (fingrar) plus en slags tumme på varje, hjul som från en mindre pansarvagn, och ett huvud som påminner om en enkel kikare. EVA lär ha varit inspirerad av Apple incs vita släta produkter, som iPoden. På rymdskeppet får man stifta bekantskap med fler robotar, bland annat min favorit, renhållningsroboten M-O. Den är ungefär 5 gånger mindre än Wall-e och är väldigt renlig och pedantisk. Dess uppgifter är att hålla skeppet rent från "främmande föroreningar". Men när Wall-e dyker upp på skeppet blir det jobbigt för M-O. Eftersom skeppet inte har varit i kontakt med jordiska substanser på några hundra år, och Wall-e i princip är indränkt i jord, smuts och rost, så blir det ett heltidsjobb för M-O att städa upp det spår av "främmande föroreningar" som Wall-e lämnar efter sig på skeppet, vilket M-O visar sitt största missnöje över.
   Humorn är i gammal vanlig Disney-stil. Stundvis högt tempo och jag fick mig ett par härliga skratt. Men budskapet blir nästan lite för tydligt, vilket kväver en del av humorn. Wall-e är en fantastisk idé och är underbart bra gjord, men det väger inte helt jämnt mellan budskap och underhållning. (Men gott och väl sevärd) Jag skulle nog ge den 3 stjärnor/plus/getingar/popcorn av 5 möjliga.


Yoga

YOGA

Många förknippar yoga med fysiska ställningar. Men det handlar inte bara om det, Yoga är ett effektivt sätt att skapa balans mellan kropp och själ, mellan kropp och sinne.Yoga är ett system där man genom fysiska ställningar, andningsövningar, avslappning samt koncentrations och meditationstekniker skapar balans mellan kropp och själ. Yoga är ett jättebra sätt att lära känna sig själv inifrån.


Yoga syftar till att skapa balans mellan kropp och själ. Yoga är en teknik för fysiskt, mentalt och andligt välbefinnande. Yoga är en teknik för att uppnå fullständig medvetenhet. Att vara medveten innebär att ständigt vara närvarande i nuet, att vara medveten om det som händer och vara uppmärksam med alla sinnen. Regelbunden yogaträning ökar förmågan att lära sig att lyssna inåt och ökar medvetenheten om vad som händer i kroppen och sinnet.


Varför har yoga blivit så populärt?

Yoga har blivit allt mera populärt de senaste åren. Det kan bero på att vår vardag har blivit stretigare och vi vill hitta lugnet i oss själva för en liten stund. I yoga lär man sig att hantera sig själv och får självkännedom. Många som har problem med ryggont och muskelvärk går på yoga för att deras kroppar i lugn och ro ska läka och bli friska.

Det finns olika sätta att utöva yoga. Det kan vara på en bestämd plats där man träffas en grupp och gör aktiviteten tillsammans. Eller så är man hemma men då måste man ha en yogamatta som man kan köpa på en vanlig sportaffär.


Utrustning    

Yogamatta - Som är ett säkerhets skygg när du utövar aktiviteten, mattan hjälper till så att du inte halkar omkull och det viktigaste yogamattan isolerar från kyla från golvet.

 Halksäkra strumpor - Om man inte vill utöva yoga med skor är det ett bra sätt att använda halksäkra strumpor, dem gör så du inte halkar och håller fötterna varma.

Filt - Om man är nybörjare och börjar frysa under avslappningen kan man dra på sig filten som ska vara i ett tunt och lätt material.

G+H Tröja - Är en tröja som både andas och behåller värmen, den är perfekt för dig som svettas tröjan är mycket luftig och lätt, samtidigt som den andas.


Poweryoga

Poweryoga är muskelträning för hela kroppen, man jobbar hela tiden med sin kroppsvikt i olika kombinationer av rörelser. Andningen är ett väldigt viktigt moment i poweryoga, om man andas rätt orkar man mera och kan därmed prestera bättre. Man ökar kroppens muskelmassa och smidighet. Målet med poweryoga är inte att man ska bli vigare eller få mera muskler utan att får maximal kraft och vitalitetskänsla.


Alla kan utöva poweryoga, man utgår från sin egen vikt och kan därefter bestämma svårighetsgrad. Rörelserna är dynamiska och man gör ofta samma sak flera gånger i ett poweryogapass. Om man tränar regelbundet stärker man kroppen inifrån och man får en harmonisk själ.


Pilates

Pilates är en av de snabbast växande sporterna i världen. Pilates är en träningsform som kombinerar styrka, stretch och yoga. Pilates handlar om tankekraft, men ännu mera om fysisk styrka. Pilatesrörelserna ska utföras långsamt och mjukt. Vid varje övning tränas flera muskelgrupper samtidigt.


Pilatesboll är bra om man vill blir mer rörlig, öka sin muskelstyrka, flexibilitet, balans och må allmänt mycket bättre. Många som tränat med Pilatesboll tycker att man också får en mer funktionell styrka, som man har mer användning för i det vardagliga livet.
Att börja träna yoga är enkelt. Gå på en yogakurs så att du lär dig grunderna. För att kunna träna hemma behöver du också en yogamatta så att du inte halkar.

Köp en bok om yoga med tydliga bilder och instruktioner. Sedan är det bara bra att sätta igång att träna yoga. Gör yoga morgon och kväll och ta en promenad dagligen så mår du bättre inom kort.AV: Hanna Färnstrand

I biosalongen

Jag var på bio förra veckan och såg "Patrick 1,5". Filmen var fin och gav en den där mysiga känslan i kroppen. En så kallat må-bra film som folk brukar säga.

     När man går på bio finns det många saker man måste ta hänsyn till. Mobilen ska vara avslagen och när det kommer till den saken kollar jag nästan alltid om jag stängt av den en extra gång. Sen finns ju de idioter som pratar under filmens gång. Om man ska förtära något, det vill säga t.ex. chips, så ska det helst vara ljudlöst, inget prassel för då vänder sig alla om och tittar på en som om man vore dum i huvudet.

             En situation som är riktig jobbig är när man hamnar bakom en lång person, eller en med mycket stort hår. Man ser ingenting och sitter i förtvivlan och lutar sig från den ena sidan till den andra för att kunna se. Man vill ju inte säga till, för då är man till besvär (typiskt svenskt), och det vill man ju inte.

             Filmen som jag var på handlade om ett bögpar som skulle adoptera och ja, det var det filmen gick ut på. Under filmens gång kysstes självklart paret och eftersom det är en typisk familjefilm som alla kan se, fanns det självklart yngre ungdomar närvarande. Varje gång paret rörde varandra så blev det ljud, "uuuäää,hahaha,bluue" lät det i salongen. Detta är ett typiskt beteende för sådana människor. Kanske inte alla, men många och man kan undra om folk någonsin kommer att växa upp.

                 Sen så finns det de där föräldrarna och kanske någon mormor, som skrattar och kommenterar det typiska som händer i filmen. Som när barn gör illa sig så blir det "åååh nej, oj oj". Ett tycka synd om allt och alla i filmen .

               Sen så finns det ju sådana jävlar som jag, som ska påpeka allt...


Linnéa Jonsson


Sonic Syndicate -Love and other disasters Sen jag hörde "Lament of innocence" blev jag fast. Introt var bara fantastiskt och fastnade någon stans inuti min trumhinna och vägrade att komma ut igen. Jag ville ha mer!


började min kärlek till bandet Sonic syndicate ursprungligen från Falkenberg . Jag älskar deras karaktäristiska sound blandat med growl* och kraftfull sång, tunga gitarrer och inblandade syntar. Jag har förmodligen nött sönder deras första album "Eden fire" och uppföljaren "Only inhuman". Under trista sommarjobbsdagar med infekterad visdomstand räddade låten "Where the black lotus grows" mina dagar.


 Jag blev mycket förväntansfull när jag hörde ryktet om en ny skiva i september. Intresset för all annan musik försvann för ett tag på slutet av sommaren och längtan efter skivan "Love and other Disasters" tog över.


Skivan har ungefär samma upplägg som de förra skivorna. Den inleds med "Encaged" som är en typisk sonic syndicate låt som sätter fart på hela skivan. Man känner sig trygg att hamna i deras typiska sound, och oron över att de ändrat något släpper. Allt är sig precis likt och man kan börja njuta.


Många av deras äldre låtar har haft en förmåga att fastna i huvudet, som en klick honung fäster sig melodierna. Det är ingen som helst skillnad med de här låtarna, första singeln, "Jack of diamonds" påminner, och är som en lillebror till "Denied". Den fäster också lika bra med sin klockrena melodi. Vet inte hur många gånger jag sjungit raderna från "Denied": "A situation like this, should never exist" om och om igen.


I mitten av skivan kommer den första lugna låten "My Escape" med en lite O-intetsägande inledning, men det trappas upp med en fin melodi som förlåter det lite lama introt. Det är inte heller helt överraskande med inslag av fioler, det känner man redan igen från "Enhange my nightmare" från Eden Fire albumet och det blir fina kontraster mot deras annars lite tyngre musik.


Tempot trappas sen upp med "Fallout" och "Power shift" som snabbt blev en av mina favoriter. Bara genom att lyssna på det klassiska Sonic syndicate introt förstod jag att den skulle bli omtyckt, och syntarna i bakgrunden gör den bara så klockren.


Sluthalvan av skivan slutar lika starkt med lugna låten nummer två "Contradiction" och tempo låtarna "Damage control" och "Red eyed friend". "Affliction" avslutar den här musikaliska godbiten på ett utmärkt sätt. Åter igen en meloditräff mitt i prick med lagom blandning av growl och sång.


Om man nu tror att det roliga tar slut efter sista låten tror man fel, Två bonuslåtar har tagits med till allas glädje. "Ruin" och "Dead planet" är två energiknippen och det tycks som att Sonic syndicate kramar ur den lilla sista kraft dem har kvar för den här gången i de låtarna, och lämnar mig otroligt nöjd. Jag tar hela skivan på repeat, börjar mitt sönderlyssnande och börjar den nya förväntansfulla väntan på nästa mästerverk.

//Frida Söderberg.ES3

Presidentvalet i USA

Var fjärde år råder presidentval i USA. Det är en ganska krånglig process, så pass omständlig att även vissa amerikaner har svårt att hänga med i det hela. Hur fungerar egentligen själva systemet, ett system som sett likadant ut i hundratals år? Och hur går det i det aktuella presidentvalet?


Kampen står mellan de två största partierna; demokraterna och republikanerna, och deras respektive kandidater. Valet inleds med de så kallade primärvalen. Oftast måste man först registrera sig för ett av partierna, innan man kan rösta. Därefter röstar demokraterna på en demokratisk kandidat och republikanerna på en republikansk kandidat. När en kandidat för respektive parti har röstats fram, efter partikonventen, så inleds det stora valet.


Just nu pågår det aktuella presidentvalet i USA. Det är ett av de mest intressanta valen någonsin. Toppkandidaterna inom demokraterna hörde till samhällsgrupper som aldrig tidigare har befunnit sig på presidentposten, Barack Obama och Hillary Clinton. USA har aldrig haft vare sig en färgad eller en kvinnlig president.


Barack Obama gick segrande ur kampen som demokraternas slutgiltiga kandidat, och John McCain valdes till kandidat för republikanerna. De båda skulle sedan välja varsin vicepresidentkandidat. Den tjänsten innebär att man tilldelas presidentämbetet om den sittande presidenten avlider, avgår eller på något sätt fråntas sitt ämbete. Obama utsåg Joe Biden till vicepresidentkandidat för demokraterna, och McCain utsåg Sarah Palin för republikanerna.  


Det stora presidentvalet kommer att hållas den 4:e november. Elektorskollegiet avlägger sina röster i respektive delstat den 15 december, vilka sammanställs den 6 januari, och valresultatet blir officiellt. Den 20 januari 2009 installeras den nya presidenten i Vita Huset.


Vad skriver pressen om det rådande presidentvalet? På Aftonbladets webbplats finns en separat avdelning ämnad just för valet. Bland rubrikerna kan man finna följande; "Så skulle Obama mördas - en av de anhållna erkänner i tv-intervju". Man spekulerar alltså om det fanns planer för ett attentat mot demokraternas kandidat. Annars har man försökt att gräva fram så många skandaler som möjligt, både kring kandidaterna och vicepresidentkandidaterna. Bland annat skrivs det om Sarah Palins 17-åriga gravida dotter, som det ha varit en del familjetrassel kring. Det skrivs även om Palins tid som kandidat i skönhetstävlingen Miss Alaska 1984, något man valt att rubricera som hennes "lättklädda tid". Man kan utan problem konstatera att det är republikanernas vicepresidentkandidat Sarah Palin som dominerar pressens spalter, både hos Aftonbladet och Expressen.


Vem tros gå segrande ur valet då? Enligt Expressens nätundersökning får Barack Obama 69.1 % av rösterna, medan John McCain får 30.9 %. Det är många som tror att Obama har en stor chans att vinna, medan andra menar att McCains politik går bättre ihop med det amerikanska folkets tycke. Det är alltid svårt att avgöra, det finns plats för både skrällar och vändningar av stora mått. Den 4 november vet vi.   


Robin Larsson


Avenged Sevenfold LIVE at long beach

"Like walking into a dream.. so unlike what you've seen" Jag låter orden tala för sig själv när jag ska sammanfatta Avenged Sevenfolds live-dvd från Long Beach. Här bjuds vi på lite drygt en timme med ett a7x i absolut toppform. Tonerna av Critical Acclaim drar igång ett kokhett Long Beach och en ännu hetare Matt Shadows som skriker både högre och längre än någonsin. Är du ett fan av a7x har du säkert sett Afterlife som släpptes för ett bra tag sen på Youtube, och ja, den är precis lika bra om inte bättre i DVD-format. Vi lägger ihop "Waking the Fallen", "City of Evil" och "Avenged sevenfold" och får den ultimata spellistan för konserten

01. Critical Acclaim
02. Second Heartbeat
03. Afterlife
04. Beast and the harlot
05. Scream
06. Seize the day
07. Walk
08. Bat Country
09. Almost Easy
10. Gunslinger
11. Unholy Confessions
12. A little piece of heaven
Det här är alltså en samling av a7x allra bästa låtar, dock saknar jag Dear God och Chapter Four men hade heller inte sett att någon låt skulle ha bytts ut. Den absoluta höjdpunkten på skivan tycker jag är när Bat Country går igång och fullkomligt exploderar, och man sitter och undrar om det verkligen kan bli bättre än så här. Avslutningen med A little piece of heaven är klockren och världens bästa live-band tackar för sig för den här gången. Innan jag dör ska jag se a7x live, för det kan inte bli bättre än så här.


Högsta betyg!


Niklas Söderqvist


Heath Ledger fick aldrig njuta av sin karriärs topp

Heath Ledger kom att bli en av Hollywoods allra största och mest hyllade stjärnor, en skådespelare som skapade sin egen roll. Sex månader efter sin död gör Heath Ledger succé med rollen som jokern i storfilmen "The Dark Knight" Men vägen dit var lång och långt ifrån spikrak.Heath Ledger
  

Heath Ledger föddes den 4 april 1979 i Perth, Australien. Redan i unga år var skådespelandet i full fart när han gestaltade Peter Pan i en skolpjäs. Mycket av inspirationen kom av den äldre systern Kate Ledger som också hade skådespel som intresse. De två stod varandra nära då Heaths föräldrar Sally och Kim Ledger skilde sig när Heath var 11 år. Vid 16 års ålder fick han en roll i den australiensiska tv-serien Sweat som gick mellan åren 1993-1997. Till förmån för skådespelet hoppade han också av skolan vid detta tillfälle. Det man räknar som Ledgers första genombrott var den amerikanska komedin "10 Things I Hate About You" Där spelar han en ung rebell som romantiserar cigaretter och alkohol. Filmen gick till stor del bra och fick bra kritik från stora delar av världen. Heath nominerades till bästa musikframträdande i MTV galan med låten "Can't take my eyes off you"


Detta var alltså starten till en mycket framgångsrik karriär som fick ett alldeles för snabbt slut. Vid början av 2000-talet fick han chansen att jobba med stora skådespelare, han spelade Mel Gibsons äldsta son i "The Patriot" och även Billy Bob Thorntons son i "Monster's Ball" Kritiker och recensenter såg Ledger som den nya Matt Damon, och det var just Damon som tillsammans med Ledger gestaltade de mytomspunna bröderna Grimm i "The Brothers Grimm" och vid det här tillfället fick han utsågs till morgondagens stjärna, ett genombrott var på väg.


2005 var året då det verkliga genombrott i filmvärlden kom då han spelade den nedstämda och tysta gaycowboyen Ennis Del Mar i storfilmen "Brokeback Mountain" Tillsammans med Jake Gyllenhaal som spelade Jack Twist hyllades de båda för sina insatser som två unga killar med en stark dragning till varandra som på den tiden var förbjuden kärlek. Heath Ledger var namnet på allas läppar 2005, han hyllades i recensioner med ord som "Heath vet inte bara hur Ennis rör sig och lyssnar och pratar, han vet även hur han tänker och andas" För sin unika insats fick han pris vid både New York Film Critics Circle och även San Fransisco som bästa skådespelare 2005. Han var även nominerad till ett flertal stora priser t.ex. Oscar nomineringar.  Michelle Williams spelar Ledgers fru i Brokeback Mountain men även i det verkliga livet fanns kärlek mellan de två. Och lagom till premiären kom deras kärleksbarn till jorden, Matilda Rose Ledger.Heath som Ennis Del Mar


Efter att ha gett sin syn på Bob Dylan i "I'm Not There" fick hans karriär en riktig vändning då han blev erbjuden att spela Batmans ärkefiende Jokern i den nya storfilmen "The Dark Knight" Heath visste redan 5 sekunder senare hur han skulle spela honom, till följd av detta begav han sig till London och praktiskt taget låste in sig i ett hotellrum i drygt en månads tid. Där började det som Heath Ledger numera gjort sig känd för, att skapa sin egen roll. Han beskriver jokern som en Psykopatisk, schizofrenisk massmördande clown med ingen som helst empati. Han förde dagbok med jokerns tankar och experimenterade med röster och skratt för att skapa en helt ny Joker. Christopher Nolan som regisserar "The Dark Knight" gav Ledger fria tyglar i rollen och beskriver det som "det finns inga gränser till vad jokern gör, tänker eller säger"The Joker


 Framgången gav Heath Ledger mycket, men det kostade honom desto mer. I september 2007 bekräftade källor att Michelle och Heath hade separerat efter tre år tillsammans. Vid denna tidpunkt hade Heath nästan gjort klar sin roll som jokern, separationen tog hårt på Ledger som flyttade till New York och Manhattan. En längre tid av konstant jobbande satte sina spår i form av svåra sömnstörningar och en utmattad kropp. I en intervju med New York Times berättar Ledger med egna ord "Jag sover kanske två timmar per natt, min kropp är utmattad och jag kan inte sluta tänka" Trots detta gav sin Heath in på ett nytt projekt med filmen "The Imaginarium of Doctor Parnassus" i vilken Ledger anses ha en nyckelroll.


Privat beskrivs Heath Ledger som en mer tillbakadragen och blyg person. En person som inte tog mycket plats och helst inte ställde upp i intervjuer, vilket var en av anledningarna till att han flyttade från Australien. Men när det väl kom till intervjuer och galor var Heath alltid den som glänste mest i rampljuset och tillförde alltid en stor bit av humor i sina uttalanden och kommentarer. Tillsammans med bästa kompisen Jake Gyllenhaal gästade de "Oprah" 2005 där de två framställs som Hollywoods nya guldpojkar. De fddcsängslade publiken med sina skratt och berättelser om hur det var att spela in kärleksscener med en person av samma kön. 


Den 22 januari 2008 klockan 2.45 hittades Heath Ledger naken och medvetslös i sin säng. Tidigare hade han beställt massage men när ingen svarade eller öppnade i hans lägenhet tog sig husvärden in och fann Ledger omgiven av olika slags mediciner och preparat. Han låg naken och med huvudet djupt neråt i sängen. De första återupplivningsförsöken misslyckades och klockan 3.36 på natten den 22 januari förklarades Heath Ledger död. Han avled troligen av en omedveten överdos av olika mediciner, där bland sömnpiller. När dödsbudet nådde Michelle Williams befann hon sig på ett hotellrum i Sverige för att filma Lukas Moodyssons film "Mammoth" Hon grät och skrek i panik och allas tankar går direkt till deras gemensamma dotter Matilda. Tusentals fans samlades utanför Ledgers lägenhet i New York och gav sina sista hälsningar.En till synes sliten Heath Ledger den 19 Januari 2008,
bara dagarna före sin död.


Frågetecken uppkom snabbt kring den nya Batmanfilmen huruvida inspelningen var klar eller inte. Dock framkom det snabbt i och med att Ledger konstaterat i en intervju strax före årsskiftet att han hade gjort klart sin del av filmen. Christopher Nolan som regisserar "The Dark Knight" valde att inte lägga till några visuella effekter i Ledgers framträdanden utan lät hans skådespeleri bli så naturligt som möjligt. Alla scener är dessutom i den ordningen Ledger gjorde klart dem. En modern klassiker beskriver Christian Bale som spelar Bruce Wayne det som, Michael Caine som gestaltar Alfred blev så tagen och skrämd att han glömde sina repliker när Jokern stormar in och avbryter festen. Ledger säger själv att: "det är det roligaste jag har haft eller någonsin kommer att ha, spelandes en karaktär" Sex månader efter sin död gör Heath Ledger succé runt om i världen, kritiker och recensenter hyller den avlidne skådespelaren flera gånger om. Ett flertal olika rekord slogs så som mest indragna pengar på en kväll och största intjänade beloppet för en film under en viss tid. Faktum är att "The Dark Knight" redan har tjänat mer än vad "Batman Begins" (2005) gjorde.


 Inspelningen av den nya filmen "The Imaginarium of Doctor Parnassus" avbröts direkt och lades på is. Ledgers roll skrevs om och Johnny Depp, Collin Farrel och Jude Law valde att alla tre axla Ledgers roll eftersom han reser i tiden och därmed utvecklas som person.Tvisten om huruvida Matilda Rose Ledger skulle få del av sin fars miljoner uppkom som en stor diskussion i media. Heath Ledger hade skrivit ett testamente där han skrev under att ge sina tillgångar till sina föräldrar och till sina syskon. Saken är den att testamentet är skrivet år 2003 då Matilda ännu inte var född. Därför valde skådespelarna i "The Imaginarium of Doctor Parnassus" att skänka sina löner till Matilda för att hon inte skulle gå arvlös. En tid efter gick Kim Ledger ut i media och sa att familjen Ledger skänker sin del av testamentet direkt till Matilda och poängterade att Matilda och Ledgers ex-fru Michelle Williams alltid kommer vara en del av deras familj. "De kommer att bli väl omhändertagna, precis som Heath skulle vilja ha det" En mindre begravning ägde rum i familjens eget ställe i västra Australien. Endast familjen däribland Michelle Williams och ett fåtal vänner samlades och tog ett sista farväl av Heath. När ceremonin var klar gick det alla ut till en strand i solnedgången och badade skrattandes med kläderna på för att det var så han ville ha det, Heath Ledger.Niklas Söderqvist


RSS 2.0